Erfpacht is in trek

De populariteit van erfpacht neemt toe. Zowel voor beleggingsmaatschappijen, notarissen, makelaars en landbouwers is erfpacht een interessante regeling. 

Voor investeerder en landbouwer interessant

De groei van het areaal landbouwgrond in erfpacht, is opmerkelijk. Het erfpachtcontract is dan ook een aantrekkelijk alternatief voor landpacht en lange termijn pacht. Voor de landbouwer omdat hij zekerheid op lange termijn wil maar ook belang heeft bij het voorkooprecht, voor de investeerder omdat hij kan investeren in een onroerend goed met stijgende waarde en omdat hij de zekerheid heeft dat de erfpachtgrond na 27 jaar vrij komt.

Agrinvest, eigendom van 't Boerenhuys bvba, is de grondlegger van het erfpachtcontract in België. Sinds de opstart van het systeem, bouwt Agrinvest gestaag verder aan een groeiend areaal landbouwgrond dat uitgegeven wordt aan landbouwers in erfpacht. In 2014 sloot Agrinvest meer dan 60 nieuwe erfpachtcontracten af voor een oppervlakte van 400 hectare, verspreid over Vlaanderen.

In discretie samenwerken

"We worden steeds vaker gebeld door landbouwers," vertelt Piet Brysse, zaakvoerder van 't Boerenhuys en grondlegger van de Agrinvest-erfpachtregeling. "Het zijn geen gemakkelijke tijden voor landbouwers. Zij zoeken dus naar een manier om liquide middelen te creëren in hun landbouwbedrijf. Erfpacht is een mooie oplossing omdat landbouwer en investeerder in discretie kunnen samenwerken.

Maar we kopen niet tegen gelijk welke prijs. Een goede belegging is voor elke investeerder een samenspel van een vast rendement, aangevuld met een variabel rendement dat bij de vrijgavedatum kan verzilverd worden."

Een correcte aankoopprijs is daarmee de belangrijkste pijler in elke interessante belegging. Bij Agrinvest erfpacht is dat niet anders.

Interesse in erfpacht? Via het Pachtloket komt u er meer over te weten!

 

logopachtloket23.jpg

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x